
امروز یکم تیرماه، روز تبلیغ است. به همین مناسبت با بهره گیری از کلام امیر مؤمنان علی (علیه السلام) به آموزش مختصر تبلیغ حق می پردازیم.
امير بيان(علیه السلام) حقگويان را از بيپروايي بازداشته و آنان را به هوشياري و دورانديشي در برابر باطلگرايان فراميخواند: «مَنْ أَبْدَي صَفْحَتَهُ لِلْحَقِّ هَلَكَ عِنْدَ جَهَلَةِ النَّاسِ».(1)
حضرت علي(علیه السلام) مردم را از حقگويي بيپرده و شتابزده بازميدارد، زيرا ردّ بيپرواي باطل، نظام زندگي پيروان آن را آشفته ساخته و آنان را يكباره به تلخي و دشواري مبتلا ميکند، ازاينرو ممكن است واكنش نشان داده و حقگو از دست و زبان ايشان در امان نباشد. در واقع، امير بيان(علیه السلام) با جمله «مَنْ أَبْدَي صَفْحَتَهُ لِلْحَقِّ هَلَكَ» از چگونگي تبليغ و رفتار با باطلگرايان سخن ميگويد.
آشنايي آرام با حقايق، سبب انس گرفتن با آن ميشود، زيرا ممكن است فهم حق در آغاز براي باطلگرايان دشوار باشد و آناني كه باطل را در ظاهر حق ميدانستند، به پذيرش حق، مقاومت نشان دهند. اين شيوه امام متقيان(علیه السلام) در قرآن كريم و سنت پيامبر خاتم(صلی الله علیه و آله و سلم) ياد شده است و قرآن حكيم از صفاتي سخن ميگويد كه در ظاهر، جسم بودن خداي سبحان را ميرساند، زيرا اين ظاهر سبب نزديكي و علاقه جاهلان به وجود خالق و تغيير نظم امورشان ميشود و آنان را به شريعت وارد ميسازد. البته در كنار هر ظاهري، دليل متقني نيز كه آن را به خوبي تفسير كند، كاملاً مطرح است.
پانوشت
1. نهج البلاغه، خطبه 16: «کسی که در برابر حق ایستاد هلاک شد».
در فضاي مجازي ما را همراهي كنيد:
اينستاگرام: instagram.com/bahaiat
ايتا: eitaa.com/bahaiat
تلگرام: t.me/bahaiat_com
سروش: sapp.ir/bahaiat.com
Leave a Reply