
فارغ از آیین، فرقه یا جریان بودن بهائیت، یا سیاسی بودن یا مذهبی بودن آن یک پرسش وجود دارد که ذهن هر متحری حقیقت و پژوهشگری را به خود مشغول میکند: «چرا بهائیت با انقلاب مردمی ایران در تقابل است؟»
واقعاً چرا؟ علت این همه موضع گیری و تقابل چیست؟ چرا تشکیلات بهائی میان ایران پیش و پس از انقلاب تفاوت میگذارد؟
در تبیین این چرایی به چند موضوع باید توجه داشت:
1. شعار عدم مداخله در سیاست
بهائیان بر اساس این شعار میبایست از حکومتها پیروی کرده و هیچگونه سرپیچی و تقابل با آنان نداشته باشند؛ اگر از برخورد حکومت ایران با بهائیت پرسیده شود، باید گفت که همه حکومتها قوانینی دارند و با قانون شکنان برخورد میشود و ایران نیز از این قانون مستثنی نیست، و تعالیم بهائیت نیز این را تأیید میکند که باید از قوانین هر حکومتی (به صورت عام) تبعیت کرد: «تکليف احبّای الهی اطاعت و انقياد حکومت است خواه استقلال و خواه مشروطه.»(1)
مگر سران بهائیت امر به اطاعت و نهی از سرپیچی از حکومت نکردهاند:
عبدالبها مگر نمیگوید حق ندارید بدون اجازه حکومت کوچکترین قدمی بردارید:
«باری بنصّ قاطع جمال مبارک روحی لاحبّائه الفدا ابداً بدون اذن و اجازه حکومت جزئی و کلّی نبايد حرکتی کرد. و هر کس بدون اذن حکومت ادنی حرکتی نمايد مخالفت بامر مبارک کرده است و هيچ عذری از او مقبول نيست. اين امر الهی است ملعبه صبيان نيست که نفسی چنين مستحسن شمرده و بميزان عقل خود بسنجد و نافع داند. عقول بمنزله ترابست و اوامر الهيّه نصوص ربّ الارباب. تراب چگونه مقابلی با فيوضات آسمانی نمايد لعمرک هذا وهم مشهود و کلّ من خالف سيقع فی خسران مبين.»(2)
او در جای دیگری میگوید: «بعضی نفوس اوامر قطعيّه الهيّه را بهوای نفسانی اهمّيّت ندهند و مخالفت را در بعضی موارد نظر بمصلحت و حکمت جايز دانند و اين از ضعف ايمان و عدم اعتقاد و قلّت ثبات و تذبذب حاصل گردد. امر قطعی الهی اين است که بايد اطاعت حکومت نمود اين هيچ تأويل برنميدارد و تفسير نميخواهد. از جمله اطاعت اين است: کلمهای بدون اذن و اجازه حکومت نبايد طبع گردد و السّلام و من خالف ذلک خالف امرالله و انکر آياته و جاحد بنفسه و استکبر عليه و استحسن راية السّقيم و ترک نصّاً قاطعاً من ربّه المنتقم الشّديد.»(3)
همچنین عبدالبهاء درباره بهائی بودن یک شخص در بهائیت می گوید: «میزان بهائی بودن و نبودن این است که هر کس در امور سیاسیه مداخله کند و خارج از وظیفهی خویش حرفی زند و یا حرکتی نماید، همین برهان کافی است که بهائی نیست و دلیل دیگر نمیخواهد.»(4)
به این نکته نیز باید توجه کرد که بهائیان ایران آزادند و آزادانه زندگی میکنند و تا زمانی که هنجارشکنی و قانون را نقض نکنند، برخورد حکومتی با آنان صورت نمیگیرند و شاهد آن نیز حضور بهائیان بسیاری است که آزادانه در مناطق گوناگونی از ایران زندگی میکنند؛ بنابراین اگر کسی قانون شکنی کرد، فارغ از دین و مذهبش با او برخورد میشود همانگونه که اگر یک مسلمان علیه امنیت ملی اقدام کند یا جرم دیگری مرتکب شود، این را پای دین و مذهبش نمیگذارند و با او برخورد میکنند.
2. صلح عمومی
بهائیان از صلح عمومی و عدم نزاع و … سخن میگویند، در حالی که پیوسته از حکومتهای جنگافروز و ظالم حمایت کرده و علیه مردم جنگ ستیز و حاکمان صلحطلب و ظلمستیز موضع گیری کردهاند؛ برای نمونه ایران پیش از انقلاب چون در دست استعمارگرانی همچون انگلستان و آمریکا و … بود و بهائیانی همچون هویدا و … در رأس حکومت بودند، مورد علاقه بهائیان و مورد تعریف و تمجید آنان بود، ولی ایران پس از انقلاب مردمی، مورد نفرت و ستیز بهائیان است، در حالی که نه تنها جنگ افروزی نکرده، بلکه از همه ملتهای ستمدیده حمایت میکند؛ از فلسطینیان، سوریان، یمینیان، میانماریان، عراقیان، افغانستانیان و …
جالب است که بهائیت مدعی صلح عمومی در جنگهای لبنان و فلسطین با اسرائیل، به ویژه جنگ غزه، از اسرائیل حمایت میکند، نه مردم مظلوم بمباران شده! در تحریمهای ظالمانه علیه ایران، علیه ایران اقدام میکند و حتی در شدت گرفتن تحریمها علیه ایران گام برمیدارد و حتی در التهابهای بازار و فسادهای اقتصادی علیه مردم اقدام میکند.
آیا بهائیان صلح را اینگونه معنا میکنند؟
با وجود این نکات، تناقضات بهائیت روشن می شود:
1. تناقض در شعار عدم دخالت در سیاست
2. تناقض در شعار صلح عمومی
3. تناقض در فرمان سران بهائیت در تبعیت از حاکمان و حکومت و رفتار بهائیان در ستیز با حاکمان و حکومت
پانوشت
1. گنجینه حدود و احکام، ص 464.
2. همان، ص 463 ـ 464.
3. همان، ص 464.
4. مجلهی اخبار امری، ارگان رسمی بهائیان ایران، شماره 5، دی 1325 ه.ش.
مقالات مرتبط
1. علت مظلومنمایی بهائیان و جنجال حقوق بشری بهائیت علیه حکومت ایران
2. عدم مداخله بهائيان در سياست
3. جایگاه قانون حکومت در آثار و تعالیم بهائیت
لینک پیگیری مقالات در پیام رسانها:
ایتا:
https://eitaa.com/bahaiat
تلگرام:
https://telegram.me/bahaiat_net
Leave a Reply