
يكي از اصول مشترك بين پيامآوران الهي و قوانين كلي نبوّت و رسالت عامّه دعوت به وحدت و پرهيز از اختلاف است: ﴿كان النّاس امَّةً واحدةً فبعث الله النَّبين مبشّرين ومنذرين وأنزل معهم الكتاب بالحقّ ليحكم بين النّاس فيما اختلفوا فيه﴾.(1)
در گذشتهٴ دور مردم يك گروه بودند، انسانهاي اوليه از زمان آدم تا زمان نوح(عليهما السلام)، با قوانين ساده و با مواعظ و نصايح، به سر ميبردند، و از زمان نوح به بعد، پيامبراني آمدند تا به اختلافات مردم خاتمه دهند. اصولاً پيامبران، مبشّر و منذرند و براي حل اختلافات آمدهاند. كارهايي كه مردم انجام ميدهند، عقايدي كه به آنها معتقدند و اخلاقي كه تحصيل ميكنند، يكسان نيست؛ يكي حق است و ديگري باطل. انبيا آمدند تا اولاً حق و باطل را بيان كنند، و ثانياً در برابر حق بشارت دهند، و در برابر باطل انذار كنند و بترسانند. خدای سبحان ميفرمايد: ما با پيامبران كتاب نازل كرديم تا آن كتاب، بين مردم به حق حكم كند، و اختلافات آنها را برطرف كند.
در این قسمت چند پرسش مطرح میشود:
1. جایگاه وحدت در بهائیت کجاست؟ و آیا بهائیت به اختلافات میان مردم پایان داده یا به آن دامن زده است؟
2. اگر بهائیت مدعی است که بر اساس این اصل مشترک میان پیامبران الهی پیش رفته است، این همه اختلافاتی که بر اثر فرقهگرایی میان مردم پدید آورده است را چگونه توجیه میکند؟ فرقههای بابیان ازلی و بهائی، فرقههای ناقضین و ثابتین در بهائیت، بهائیان بیت العدلی و بهائیان ارتدوکس و چندین فرقه دیگر.
اختلافاتی که غالباً میان سران این تشکیلات که از یک خانواده (برادر) بودند آغاز میشد؛ یحیی نوری و حسین علی نوری و عزیه نوری؛ عباس افندی و محمد علی افندی؛ روحیه ماکسول و میسن ریمی و …
قضاوت با شما
پانوشت
1. سورهٴ بقره، آيهٴ 213.
مقالات مرتبط
مقالات مرتبط
1. تناقضات تعالیم بهائیت (1. تحری حقیقت)
2. تناقضات تعالیم بهائیت (2. وحدت عالم انسانی)
3. تناقضات تعالیم بهائیت (3. دین باید سبب الفت و محبت باشد.)
4. تناقضات تعالیم بهائیت (4. تطابق دین با علم و عقل)
5. تناقضات تعالیم بهائیت (5. ترک تعصبات دینی، جنسی و وطنی)
6. دعوت به تحقیق و نفی تقلید در سیره پیامبران الهی
7. دعوت اسلام به دینداری بر پایه تحقیق و نفی تقلید
8. دعوت به تعقل در اسلام
9. تقلید وحی بر پایه عقل
10. چرایی و چگونگی تسمک پیامبران به سیره گذشتگان
لینک پیگیری مقالات در پیام رسانها:
ایتا:
https://eitaa.com/bahaiat
تلگرام:
https://telegram.me/bahaiat_net
Leave a Reply